23/11/2019

Muzej revolucije sudjeluje na IDFA-i – Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Amsterdamu

Dokumentarni projekt Muzej revolucije, redatelja Srđana Keče, uvršten je u ovogodišnje izdanje koprodukcijskog foruma u okviru Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu koji se održava od 20. studenog do 1. prosinca.

Koprodukcijski forum kao dio Međunarodnog festivala dokumentarnog filma namijenjen je razvoju i predstavljanju kreativnih dokumentarnih filmova i multimedijskih projekata. Predstavljanje se odvija kroz nekoliko specijaliziranih programa: Round Table Pitch, Central Pitch i Rough Cut Project (Online). Forum je jedna od najvažnijih manifestacija ovog tipa u Europi.

Kreativni dokumentarni projekt Muzej revolucije redatelja i scenarista Srđana Keče ove godine sudjeluje na koprodukcijskom forumu koji se odvija tijekom Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu. Muzej revolucije je izabran zajedno s još 44 projekta u različitim fazama produkcije, različitih žanrova i kategorija. U ponedjeljak, 25. studenog, Srđan Keča će, zajedno s producenticom Vanjom Jambrović, predstaviti svoj dokumentarni projekt unutar programa Round Table PitchOvaj dokumentarni film koprodukcija je Uzroka iz Srbije te Udruge Restart iz Hrvatske.

Prije pola stoljeća arhitekt Vjenceslav Richter predložio je odvažnu viziju za muzej koji bi „čuvao istinu o nama“. U ostacima ovog napuštenog utopijskog projekta rađa se prijateljstvo između sedmogodišnje djevojčice i jedne starice. Kada grad započne brisanje svih tragova Muzeja revolucije, iz života djevojčice nestaju bezazlene igre i priče uz vatru.

Ovom zanimljivom i snažnom projektu Potprogram MEDIA odobrio je potporu u vrijednosti od 25.000 eura unutar drugog roka poziva koji se odnosi na potporu namijenjenu razvoju pojedinačnog projekta (EACEA 22/2018).

Čestitamo Udruzi Restart na sudjelovanju u ovoj važnoj manifestaciji!

Vaš DKE — Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr