07/08/2009

Motovun film festival – održano jedanaesto izdanje Motovun film festivala

Program MEDIA je ove godine po prvi put sudjelovao u sufinanciranju Motovun film festivala. 

Naime, Program MEDIA u okviru svojih raznovrsnih aktivnosti svake godine sufinancira stotinjak filmskih festivala u Europi koji, nudeći bogat i raznolik program, nastoje privući što veći broj gledatelja, omogućujući im uživanje u mnogobrojnim popratnim programima i aktivnostima u kojima sudjeluju profesionalci iz audiovizualnoga sektora.

U suradnji s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA), Motovun film festivalom te MEDIA deskom Hrvatske, 30. srpnja 2009. održan je okrugli stol na temu: „Festivali i Program MEDIA“.

Sudionici okruglog stola bili su: Igor Mirković (umjetnički ravnatelj Motovun film festivala), Martina Petrović (voditeljica MEDIA deska Hrvatske) te Geraldine Hayez iz Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (Odjel za festivale).Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr