06/10/2012

Moj dida je vanzemaljac nakon radionica Transmedia Next i Power to the Pixel uvršten i u program Prime 4Kids & Family!

Autorica Irena Krčelić s projektom Moj dida je vanzemaljac, producentske tvrtke Studio dim d.o.o.,  sudjeluje na još jednoj radionici – Prime 4Kids & Family.

Njihova priča topla i dobrodušna ozračja polazi od pretpostavke da se u svakoj obitelji nalazi barem jedan član koji nije s ovoga planeta: Bingo i Bongo, dva brata blizanca, vide u djedu izvanzemaljca koji je desetljećima putovao svemirskim pučinama, sumnjičava sestra Anika sklona je pak u djedovoj osobnosti pronaći zlikovca, dok ga mama doživljava kao čovjeka koji se želi iskupiti i svoje posljednje dane provesti u familijarnom krugu. Njegovim se dolaskom odnosi nužno mijenjaju, međutim oni ne isključuju međusobno povezivanje članova obitelji silnicama razumijevanja, ljubavi i opraštanja.

Tijekom radionice autorici projekta biti će pružena  mogućnost razvoja spomenutoga transmedijskog projekta, u suradnji s iskusnim mentorima, odnosno priznatim scenaristima, kao i kreativnim profesionalcima iz svih srodnih područja, uključujući ansambl glumaca i redatelja te međunarodne skupine sudionika.
 Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr