06/07/2012

Moj dida je vanzemaljac nakon programa Transmedia Next uvršten je i u Power to the Pixel!

Autorica Irena Krčelić i producentica Đina Jakir iz Studija dim d.o.o. na sedmodnevnoj radionici u Potsdamu od 1. do 7. srpnja razvijaju projekt Moj dida je vanzemaljac pod grupnim i individualnim mentorstvom svjetski priznatih stručnjaka na području cross- i transmedije.

Kreativni dvojac imat će priliku sudjelovati i u petomjesečnome učenju na daljinu te u drugoj radionici u sklopu Transmedijskoga filmskog foruma Power to the Pixel koji će se održavati tijekom Londonskoga filmskog festivala. Ondje će predstaviti svoje projekte potencijalnim poslovnim i financijskim partnerima te se natjecati za novčane nagrade u iznosu od 2500 £ i 6000 £.

Projekt Moj dida je vanzemaljac polazi od pretpostavke da se u svakoj obitelji nalazi barem jedan član koji nije s ovoga planeta. Tijekom igranoga filma publika će doznati kako se prosječna hrvatska obitelj nosi sa svojim djedom izvanzemaljcem, igrajući stolnu društvenu igru moći će detektirati svemirca u svojem krugu, zatim putem djedova videobloga doznati više o svemircima koji nas okružuju, a uz pomoć pametnih telefona i QR kodova otkriti zakonitosti tajnoga izvanzemaljskog jezika.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr