23/09/2022

Miljana Dragičević i Morana Ikić Komljenović sudjeluju u sklopu MediaTech SPRINT radionice!

Miljana Dragičević i Morana Ikić Komljenović iz Hrvatske odabrane su za sudjelovanje u sklopu ovogodišnje MediaTech SPRINT radionice, koju su zajednički organizirali DKE – Uredi MEDIA iz Berlin-Brandenburga, Češke, Danske, Estonije, Francuske, Hrvatske, Italije, Malte, Münchena, Španjolske i Švedske!

Dodatne informacije

DKE – Ured MEDIA iz Berlin-Brandenburga u suradnji s DKE - Uredima MEDIA iz Češke, Danske, Estonije, Francuske, Hrvatske, Italije, Malte, Münchena, Španjolske i Švedske organizira treće izdanje MediaTech SPRINT radionice koja će se održati 27. rujna 2022. godine u Potsdam-Babelsbergu!

Riječ je o jedinstvenoj prilici i okruženju za sudionike s poslovnim izazovima i one koji su u ulozi kreativnih stvaralaca da pod vodstvom inspirirajućih moderatora/mentora pronađu inovativna rješenja za svoje poslovne perspektive. Radionica je organizirana u sklopu konferencije 'MediaTech Hub'.

Odabrani sudionici s poslovnim izazovima su:

1. Miljana Dragičević, Minya Film and Animation (Hrvatska)

2. Stefan Göppel, Govar (Njemačka)

3. Krystof Safer, Vertifilms (Češka)

4. Stine Kjær, TV2 ØSTJYLLAND (Danska)

S druge strane, u ulozi kreativnih stvaraoca među 24 odabranih kandidata iz 8 zemalja, našla se i hrvatska predstavnica Morana Ikić Komljenović (Little Red Dot).

Kreativni stvaraoci bit će zajedno vođeni kroz proces osmišljavanja dizajna kako bi raspakirali probleme s kojima se suočava vlasnike izazova te im predložiti inovativne odnosno nove mogućnosti. 

Sudionici radionice imat će priliku sudjelovati na MediaTech HUB konferenciji koja će se održavati 28. i 29. rujna 2022.

Miljani Dragičević i Morani Ikić Komljenović upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE - Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]