17/08/2020

Međunarodni koprodukcijski sajam CineMart

Međunarodni koprodukcijski sajam CineMart, koji će se održavati od 27. do 30. siječnja 2021. u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, poziva sve zainteresirane da prijave svoje projekte dugometražnih igranih filmova.

Dodatne informacije

Međunarodni koprodukcijski sajam CineMart, koji će se održavati od 27. do 30. siječnja 2021. u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, poziva sve zainteresirane da prijave svoje projekte dugometražnih igranih filmova.

Očekuje se da će CineMart 2021. biti u internetskom izdanju. Koprodukcijski sajam omogućuje mentorstvo koje će odabranim projektima iz cijelog svijeta pružiti podršku pri odabiru prikladnih potencijalnih partnera i usavršavanje vlastite prezentacije. Odabrani projekti bit će predstavljeni ključnim stručnjacima filmske industrije tijekom Spotlighta, nakon kojeg će se održavati individualni sastanci.

Prihvatljivi projekti:

  • novi projekti bez potpuno istraženih izvora financiranja (ako su već predstavljeni na drugom sajmu, potrebno je izravno kontaktirati sa CineMartom radi provjere njihove prihvatljivosti);
  • dugometražni igrani filmovi namijenjeni prikazivanju u kinima najkraćeg trajanja od 60 minuta;
  • završenog scenarija do održavanja sajma;
  • prilikom prijave projekt treba imati osigurano barem jedno nacionalno financiranje ili investiciju treće strane u iznosu od 20 % konačnog proračuna;
  • koprodukcije s potencijalom za međunarodnu distribuciju;
  • konačni proračun ne smije prelaziti 6 milijuna eura.

Prijavu podnosi producent projekta, a redatelj može prijaviti projekt ako ima određenog producenta.

Službeni je jezik engleski, stoga i podnaslovi moraju biti prevedeni.

Potrebni elementi prijave:

  • temeljne informacije o projektu: naslov, zemlje produkcije, vrsta filma, status produkcije, ciljevi na CineMartu, logline (najviše 60 riječi), sinopsis (najviše 1500 riječi), redateljski koncept (najviše 1500 riječi), popis redateljevih i producentovih recentnih uspjeha na festivalima i osvojene nagrade;
  • ime i kontaktni podatci o redatelju i producentu te, ako je moguće, o scenaristu, koproducentu, prodajnim predstavnicima i financijerima;
  • tehničke informacije: vrijeme trajanja, format snimanja, boja, jezici;
  • financijske informacije: gotov proračun u eurima, popis već osiguranih financiranja (iznos i objašnjenje odluke).

Prijave su otvorene do 8. rujna 2020. putem poveznice.

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr