05/05/2017

MEDIA u okviru 70. izdanja Međunarodnoga filmskog festivala u Cannesu!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA najavljuje događanja vezana uz Potprogram MEDIA u okviru 70. izdanja Međunarodnoga filmskog festivala u Cannesu. Svakodnevno će se u jutarnjim (9:30 sati) i poslijepodnevnim terminima (17:30 sati) predstavljati primjeri dobre prakse, projekti koje MEDIA sufinancira, na štandu Kreativne Europe – Potprograma MEDIA. 

Vrhunac događanja bit će Europski filmski forum na temu „Stvaranje budućnosti – MEDIA nakon 2020.“, koji će se održati 22. svibnja s početkom u 14:30 sati (Salon des Ambassadeurs). Sudionici dviju panel-rasprava u okviru Europskoga filmskog foruma jesu: Ira Deutchman, profesorica škole za umjetnost i film pri Columbia Universityju, Agnieszka Holland, redateljica, Giuseppe Abbamonte, direktor Europske komisije za Opću upravu za komunikacijsko umrežavanje, sadržaj i tehnologiju (DG Connect), te mnogi drugi ugledni financijeri, menadžeri i predstavnici filmske industrije. U fokusu prve rasprave bit će prioriteti Potprograma MEDIA, uz razmatranje ostvarivanja njihovih potencijala i dodane vrijednosti u kontekstu izmjena europskoga i globalnog audiovizualnog okruženja, dok će druga rasprava naglasak staviti na mehanizme povećanja vidljivosti i prepoznatljivosti filmskih projekata te buđenje interesa publike za europsko kreativno filmsko stvaralaštvo.

Također je važno istaknuti održavanje okrugloga stola s diskusijom na temu „Izvoziti iz Europe: kako bolje promovirati i distribuirati europske filmove u svijetu?“ 21. svibnja od 10 do 12 sati (paviljon CNC). Istoga će se dana na štandu Kreativne Europe – Potprograma MEDIA od 16 do 17 sati odvijati rasprava na temu „Otkrijte nove poslovne mogućnosti – koprodukcija i distribucija između Europe i Afrike“. Nadalje, okrugli stol i diskusija na temu “Koji instrumenti stoje u predznaku nezavisne produkcije i distribucije?“ održat će se 22. svibnja s početkom u 11 sati (paviljon CNC), dok će se radionica o rezultatima recentnih eksperimentiranja vezanih uz titlove pod naslovom „Nove mogućnosti titlovanja u Europi“ odvijati 23. svibnja s početkom u 12 sati (paviljon NEXT). Panel-rasprava „Kako poboljšati i unaprijediti distribuciju i koprodukcije između Argentine i Europe?“ održat će se u okviru štanda Kreativne Europe – Potprograma MEDIA i to od 16 do 17 sati.

Više o samim događanjima:

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/media-events-cannes-film-festival-2017

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr