11/07/2017

MEDIA sufinancira razvoj skupnih projekata producentske tvrtke Interfilm iznosom od 94.544 eura te i ove godine ZagrebDox PRO u iznosu od 24.000 eura!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA s ponosom predstavlja rezultate koji se odnose na potporu namijenjenu razvoju skupnih projekata. Naime, iako se radi o kompleksnim uvjetima što ih zahtijevaju pravila prijave za sredstva izdvojena za razvoj skupnih projekata, Hrvatska se, s još 16 zemalja, našla na listi s ukupno 69 odobrenih projekata.

Producentska tvrtka Interfilm iz Zagreba uspjela je osigurati sredstva u ukupnome iznosu od 94.544 eura i to za razvoj triju projekata: 

  • Bischofshofen (igrani film čiji scenarij i režiju potpisuje Igor Mirković)
  • Bumbarov let (igrani film za djecu scenarista Ivana Turkovića Krnjaka i Marka Hrenovića, nastao prema knjizi „Tajanstveni otok“ autorice Maje Gluščević)
  • Zagorka (igrana TV serija čiji su autori koncepta Vladimir Stojsavljević i Ivan Maloča, dok režiju potpisuju Snježana Tribuson i Jasna Nanut).

Ovo je prva potpora za razvoj skupnih projekata koja je dodijeljena producentskoj tvrtki Interfilm, ali druga u okviru Programa Kreativna Europa – Potprograma MEDIA.

Podsjetimo, producentska tvrtka Interfilm iz Zagreba dvostruki je uspjeh već ostvarila u kategoriji namijenjenoj razvoju pojedinačnoga projekta − filmovima Ustav Republike Hrvatske i Država!, koji su sufinancirani sredstvima Potprograma MEDIA.

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) ocijenila je projekte sljedećim riječima (EACEA 21/2016):

„Interfilm je jedna od rijetkih hrvatskih producentskih tvrtki čija se snaga temelji na orijentiranosti na razvoj lokalnih igranih filmova i lokalne televizijske produkcije. Menadžment je tvrtke stručan i zna pravila tzv. „televizijske igre“, iz koje proizlazi i jedan od izvora sufinanciranja. Sva su tri projekta u okviru skupnoga razvoja profesionalno predstavljena, a popratni su materijali kao i pojašnjenja vezana uz razvoj, financiranje i distribuciju odgovarajući.“

ZagrebDox PRO je jedini hrvatski program usavršavanja koji se i ove godine našao u skupini poduprtih europskih radionica kontinuiranoga usavršavanja, za koji su osigurana financijska sredstva u iznosu od 24.000 eura!

Radi se o Pozivu u kategoriji stručnog usavršavanja EACEA-e 06/2016 (dvogodišnja potpora).

Interfilmu i ZagrebDox PRO-u od srca upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr