21/12/2010

MEDIA program Europske unije i mogućnosti prijave na natječaj za potporu za razvoj projekata

MEDIA desk Hrvatske je 10. prosinca 2010. u Znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci, u suradnji sa znanstvenim menadžerima Sveučilišta u Rijeci, održao predavanje na temu:

MEDIA program Europske unije i mogućnosti prijave na natječaj za potporu za razvoj projekata

Svrha je ovoga predstavljanja bila približiti Program MEDIA hrvatskim filmskim stručnjacima, predstavnicima visokoškolskih ustanova, s naglaskom na usavršavanje iz područja audiovizualnih umjetnosti, udruga, umjetničkih organizacija, producentskih tvrtki, obrta, distributerskih tvrtki, kina i dr. Pojašnjeni su im ciljevi, sustavi financiranja, načini uspješnoga ispunjavanja prijavnice natječaja za potporu razvoju projekata, smjernice te uloga i raznovrsni mehanizmi funkcioniranja Programa i MEDIA deska.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr