13/01/2020

MEDIA: prilike i izazovi malih zemalja

DKE – Ured MEDIA Hrvatske organizira događanje pod naslovom MEDIA: prilike i izazovi malih zemalja. Riječ je o prvom u nizu događanja planiranih za 2020. godinu.

Niz događanja hrvatskog Ureda MEDIA planiranih za 2020. godinu otvaraju tri panel-diskusije koje će se održati 17. siječnja s početkom u 12 sati u prostorijama Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Događanje u čijem su fokusu audiovizualne perspektive zemalja niskog produkcijskog kapaciteta moderirat će Martina Petrović, voditeljica DKE ‒ Ureda MEDIA Hrvatske.

Unutar prve panel-diskusije, u kojoj će sudjelovati Ognian Zlatev, aktualni voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Luís Chaby Vaz, predsjednik Europske udruge ravnatelja filmskih fondova i centara, i Christopher Peter Marcich, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, naglasak će biti stavljen na razmatranje važnosti kulturne raznolikosti u okviru Potprograma MEDIA.

Druga panel-diskusija bavit će se pojedinačnim i skupnim projektima, a u njoj će sudjelovati producentica Ankica Jurić Tilić (Kinorama), producentica Tamara Babun (Wolfgang&Dolly) i predstavnik producentske kuće Maxima Film.

Završni segment događanja činit će rasprava koja će tematizirati festivale i distribuciju. O tim aspektima audiovizualnog sektora razgovarat će Inja Korać, producentica programa Industrija Zagreb Film Festivala, Matea Milić, producentica Svjetskog festivala animiranog filma ‒ Animafesta Zagreb, i Alen Munitić, direktor Festivala mediteranskog filma Split te voditelj projekta Kino Mediteran.

Koristimo ujedno priliku zahvaliti dragim partnerima događanja: Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj, Hrvatskom audiovizualnom centru te Europskoj udruzi ravnatelja filmskih fondova i centara. 

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, no s obzirom na ograničen broj mjesta, ljubazno vas molimo da svoje rezervirate na vrijeme, najkasnije do 16:00 sati 16. siječnja, putem platforme Entrio. Panel-diskusije će se odvijati na engleskom jeziku. 

Budite dijelom ove jedinstvene priče!

Dobro došli!

Vaš DKE — Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]