20/11/2018

MEDIA odobrila potporu za razvoj pojedinačnog projekta "Mali Tko Tko" hrvatske producentske tvrtke Recircle!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske s ponosom predstavlja rezultate drugog roka poziva koji se odnosi na potporu namijenjenu razvoju pojedinačnog projekta. Riječ je o animiranoj TV seriji za djecu koju će Potprogram MEDIA sufinancirati iznosom od 60.000 eura.

U okviru drugog roka poziva za razvoj pojedinačnih projekata Hrvatska se našla na listi 75 odobrenih projekata iz 23 zemlje članice Potprograma MEDIA. U izrazito zahtjevnim i kompetitivnim uvjetima poziva producentska tvrtka Recircle prvi je put osigurala potporu u iznosu od 60.000 eura za razvoj animirane televizijske serije za djecu "Mali Tko Tko".

Projekt čiju režiju potpisuje Vjekoslav Živković, scenarij Simon Rolph, a produkciju Denis Alenti, Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) ocijenila je sljedećim riječima (EACEA 22/2017):

"Koncept je jasan i sažet, prikladan za odabranu dobnu skupinu. Riječ je o dražesnoj seriji s privlačnim likovima, dobrog međunarodnog potencijala za stjecanje obiteljske i dječje publike. Središnja tema pomaganja djeci s osobnim i društvenim poteškoćama u svijetu i okolišu koji se stalno razvija i mijenja naići će na pozitivne reakcije međunarodnih prikazivača. Promicanje tolerancije, jednakosti i želje za znanjem – što su ciljevi ovog projekta – također će ih privući. […]

Dizajn i stil serije odlikuje izvanredna jednostavnost koja će privući djecu i s kojom se ona mogu lako povezati. Likovi zrače tradicionalnom toplinom, ali svejedno pokazuju suvremene vrijednosti iz aspekta dizajna. Dizajn i stil animacije inspirirani su klasičnim TV serijama i taj utjecaj, s naglaskom na jasnim oblicima i obrisima, lijepo dolazi do izražaja na minimalističkoj pozadini."

Producentskoj tvrtki Recircle i kreativnom timu projekta upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr