09/02/2016

MEDIA obilježava 25 godina svojega postojanja na 66. Berlinaleu!

All about going digital tema je ovogodišnjeg Infodana Potprograma MEDIA koji će se održati 15. veljače, s početkom u 10 sati, u okviru Berlinalea. Program Kreativna Europa u interesni fokus stavlja inicijative koje zaista mogu utjecati na budući razvoj i smjernice audiovizualnih sektora diljem Europe.

Putem raznovrsnih sustava financijskih mehanizama Program podupire pojedinačna djela, ali i aktivnosti čija je zadaća promidžba novih vještina i olakšavanje međunarodne suradnje. U tome smislu gostujući stručnjaci predstavit će svoje najuspješnije primjere dobre prakse, ponajprije iz perspektive digitalnih inovacija i utjecaja na društvo. Sudionicima Infodana bit će prezentirane i pojašnjene najnovije aktivnosti Potprograma MEDIA, imat će priliku razmotriti cjelokupne rezultate hrvatskog audiovizualnog sektora iz 2015. te se podrobnije upoznati sa svim događanjima najavljenima za 2016. godinu.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr