07/02/2014

MEDIA INFODAN u okviru 64. međunarodnoga filmskog festivala u Berlinu!

Program Kreativna Europa stupio je na snagu 1. siječnja 2014. godine. U međuvremenu su objavljene prve upute za predlagatelje projekata koji će se prijavljivati na temelju različitih poziva (u okviru Potprograma MEDIA ukupno ih je četrnaest), u tijeku su konzultacije s potencijalnim korisnicima te se najavljuje čitav niz stručnih radionica.

Dodatne informacije

Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju:
martina.petrovic@mediadesk.hr

Svečano će se obilježiti i spajanje dosadašnjih programa Kultura i MEDIA u jedinstveni Program Kreativna Europa. Povodom toga događanja predstavnici Europske komisije u suradnji s predstavnicima Izvršne agencije za audiovizualnu politiku, obrazovanje i kulturu 10. veljače 2014. godine organizirat će MEDIA infodan o novome Programu.

Također s osobitim zadovoljstvom ističemo da se, uz predstavljanje novih uputa za predlagatelje projekata, koji se odnose na razvoj publike, koprodukcijski fond i videoigre, te upoznavanje s predstavnicima zaduženima za praćenje njihove provedbe, organizira i okrugli stol na temu Europska dodana vrijednost u digitalnome dobu čiji će sudionik biti i ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar. 

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA poziva sve zainteresirane i sve koji sudjeluju u događanjima Međunarodnoga filmskog festivala u Berlinu da se odazovu u što većem broju!

Vaš Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr