11/02/2010

MEDIA info dan

U okviru 60. međunarodnoga filmskog festivala u Berlinu, 15. veljače 2010. godine s početkom u 10 sati u hotelu Ritz održat će se MEDIA info dan.

Dodatne informacije

U okviru 60. međunarodnoga filmskog festivala u Berlinu, 15. veljače 2010. godine s početkom u 10 sati u hotelu Ritz održat će se MEDIA info dan. Novosti u području distribucije, uvođenje Programa MEDIA Mundus te značajke Jamstvenoga fonda za medijsku produkciju samo su neke od tema o kojima će raspravljati predstavnici Opće uprave za obrazovanje i kulturu Europske komisije (prije Opća uprava za informacijsko društvo i medije) te predstavnici EACEA-e, Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje na MEDIA info danu te želite ugovoriti susret s predstavnicima Izvršne agencije, ljubazno Vas molimo da kontaktirate s MEDIA deskom Hrvatske: martina.petrovic@mediadesk.hrKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr