09/03/2012

MEDIA desk Hrvatske u suradnji s istaknutim stručnjakom - Miguelom Machalskim organizira radionicu o pisanju scenarija na temu „Kako napisati te kako čitati scenarij?“

MEDIA desk Hrvatske u suradnji s istaknutim stručnjakom za pisanje scenarija - gospodinom Miguelom Machalskim - organizira radionicu na temu „Kako napisati te kako čitati scenarij?“ koja će se održati od 02. do 06. travnja 2012. godine.

MEDIA desk Hrvatske u suradnji s istaknutim stručnjakom za pisanje scenarija - gospodinom Miguelom Machalskim - organizira radionicu na temu „Kako napisati te kako čitati scenarij?“  koja će se održati od 02. do 06. travnja 2012. godine.

Radionica je podijeljena u tri dijela:

  • prvi masterclass  je namijenjen procesu pisanju scenarija: „Kreativni pristup iznad svake formule“. Radi se o kratkom pregledu s naglaskom na ključne stavke scenarija: temu, radnju, strukturu i likove,
  • drugi masterclass  je namijenjen producentima te umjetničkim savjetnicima koji čitaju i ocjenjuju scenarije odnosno svima onima kojima je potrebno znati kako čitati scenarije,
  • svi oni autori projekata koji prođu na natječaju imat će priliku raditi s Miguelom Machalskim i to u okviru susreta jedan na jedan,
  • svi oni autori projekata koji ne prođu na natječaju imat će priliku sudjelovati u okviru pitching vježbi 1 & 2 , a koje će biti otvorene za javnost.


Za sudionike susreta jedan na jedan  otvoren je natječaj:
Ovim putem pozivaju se autori, scenaristi, redatelji, producenti koji imaju projekt u razvoju te mogu dokazati sljedeće:

  • ili da su napisali i/ili režirali najmanje dva kratka filma,
  • ili da su producirali scenarij za igrani film,
  • ili su autori-debitanti, ali imaju pridruženog producenta,
  • te mogu priložiti jednu stranicu kratkog sinopsisa na engleskom jeziku odnosno maksimalno napisanih 2500 riječi proširenoga scenarija (prednost imaju igrani filmovi).

Ljubazno molimo sve zainteresirane za susret jedan na jedan da pošalju svoje sinopsise najkasnije do 25. ožujka 2012. godine i to na:
martina.petrovic@mediadesk.hr

Također, zbog ograničenog broja mjesta, ljubazno molimo sve ostale da dolazak potvrde najkasnije do 29. ožujka 2012. godine na:
martina.petrovic@mediadesk.hr

Miguel Machalski, održao je uspješno radionicu i prošle godine.  Zbog velikoga broja projekata na kojima je surađivao, kao i radionica u okviru kojih je predavao, čije bi navođenje zahtijevalo odviše prostora, upućujemo Vas izravno na njegovu internetsku stranicu: http://www.miguel-machalski.com.

Radionica će se održati na engleskom jeziku. O točnom mjestu održavanja, bit ćete obaviješteni na vrijeme.

Veselimo se Vašem dolasku!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr