02/10/2011

MEDIA desk Hrvatske u suradnji s Delegacijom Europske unije poziva vas na obilježavanje dvadesete obljetnice postojanja Programa MEDIA

MEDIA desk Hrvatske u suradnji s Delegacijom Europske unije poziva vas na obilježavanje dvadesete obljetnice postojanja Programa MEDIA koje će se održati 11. listopada 2011. s početkom u 10 sati u prostorijama Informacijskoga centra Europske unije (Trg žrtava fašizma 6, Zagreb).

Upoznajte hrvatske projekte koji su putem sustava potpora razvoju, festivalima, distribuciji te mreže EUROPA CINEMAS na natječaju 2010./2011. g. uspjeli steći ukupan iznos od 676.209 eura. Ukupna je stopa osiguravanja europskih sredstava iznosila tako 531%, što znači da je u odnosu na uloženi iznos članarine koju Republika Hrvatska uplaćuje na godišnjoj razini dobiveno čak 5,31 puta više sredstava iz Programa MEDIA.

Svoj nam dolazak, molimo, najavite najkasnije do 5. listopada 2011. mailom: martina.petrovic@mediadesk.hr te nam se pridružite u prigodi obilježavanja ove istaknute obljetnice!

Napomena: program događanja bit će objavljen naknadno!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr