24/05/2011

MEDIA desk Hrvatske u suradnji s Animafestom Zagreb poziva vas na radionicu Koprodukcija, prezentacija i pitching

MEDIA desk Hrvatske u suradnji s Animafestom Zagreb poziva vas na radionicu Koprodukcija, prezentacija i pitching koja će se od 2. do 4. lipnja 2011. godine održavati u prostorijama male dvorane Kina Tuškanac.

Trodnevnom radionicom obuhvatit će se svi aspekti koprodukcije, prezentacije i pitchinga animiranih projekata. Prvoga će dana biti pojašnjeno što producenti/redatelji/tzv. produkcijski menadžeri trebaju znati kada odluče ući u koprodukciju, s posebnim naglaskom na financijskim modelima te izradbi poslovnoga plana. Drugi će dan tematizirati zahtjeve predstavnika televizija, distributera i investitora upućene producentima u kontekstu pitchinga. Svim producentima čiji su projekti odabrani za AnimafestPro bit će omogućen i individualni rad na pitchingu projekata s predavačima koji će biti predstavljeni u subotu, 4. lipnja, s početkom u 9:30 sati.

Spomenuta je radionica otvorena za sve one čije interesne sfere uključuju segmente animacije kao što su koprodukcija, prezentacija i pitching, bez obzira radi li se o polaznicima u početnoj fazi karijere ili onima s iskustvom u tom području. Bitno je podsjetiti da je većina europske animacije − od pojedinačnih do serijskih i dugometražnih izdanja − nastala upravo putem koprodukcija. Gosti predavači su Mike Robinson i Joan Lofts, etablirani predavači radionice o animaciji jedinstvenoga naziva CARTOON, koju sufinancira i Program MEDIA.

Mike Robinson, stručnjak iz područja vođenja projekata i koprodukcije, govorit će o trendovima na međunarodnome tržištu animiranoga filma, poimanju koprodukcija, financijskim modelima i planiranju proračuna. Robinson je jedan od osnivača inicijative Britanskoga usavršavanja u animaciji (British Animation Training Scheme, BATS), moderator je Cartoon Foruma i Cartoon Movieja te voditelj seminara Cartoon Mastersa.

Samostalna konzultantica Joan Lofts održat će predavanje o razvoju projekata iz perspektive prikazivača, distributera i investitora. Radila je kao ravnateljica televizije u grupaciji Contender Entertainment, gdje je bila odgovorna za razvoj i nadzor odjela televizijske produkcije. U njezine najnovije animirane hitove ubrajaju se Tractor Tom i Peppa Pig Humf Little Kingdom te specijal Lost and Found Channela 4.

Napomena: radionica je otvorena za javnost u sljedećim terminima:

  • 2. lipnja: od 10 do 18 sati;
  • 3. lipnja: jutarnja sesija s početkom u 9:30 sati;
  • 4. lipnja: završni pitching projekata s početkom u 9:30 sati.

Radionica će se održavati na engleskome jeziku.

Lijepo molimo sve zainteresirane da pošalju svoje prijave za sudjelovanje do 30. svibnja 2011. do 12 sati i to na: martina.petrovic@mediadesk.hr.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr