27/05/2013

MEDIA desk Hrvatske u suradnji s Animafestom Zagreb organizira Animafest Pro 2013.

MEDIA desk Hrvatske u suradnji s Animafestom Zagreb i ove godine organizira Animafest Pro, manifestaciju namijenjenu profesionalcima iz područja filmske animacije.

Dodatne informacije

Popis svih predavanja pronađite ovdje.

Cilj je programa olakšavanje produkcije i distribucije animiranoga filma u srednjoj i istočnoj Europi, odnosno u zemljama manjega produkcijskog potencijala, te poticanje suradnje između lokalnih, regionalnih i međunarodnih stručnjaka.

Tijekom Animafest Proa održat će se Regionalni forum za razvoj projekata (pitching forum) tijekom kojega će njegov međunarodni odbor, u čijem su sastavu dr. Jasmina Kallay, Martina Petrović i Mike Robinson, izabrati najbolji projekt u razvojnome procesu. Nagrađenom projektu Animafestov fond osigurava financijska sredstva u iznosu od 3000 eura kao poticaj za daljnji razvoj te priliku da se 2014. godine izravno predstavi u okviru koprodukcijskoga foruma za europski dugometražni animirani film Cartoon movie u Lyonu.

Program Animafest Proa uključuje također niz predavanja, razgovore s autorima te produkcijske analize, koji će se odvijati u četvrtak, 6. lipnja, i petak, 7. lipnja, u Cineplexxu Centra Kaptol. Stručnjak za vođenje projekata i koprodukciju Mike Robinson održat će predavanje na temu pripreme strategijskoga razvoja uključujući crowd funding, uloge prodajnog agenta te marketinga i brendiranja sa skromnim proračunom. Scenaristica dr. Jasmina Kallay osvrnut će se pak na promjene u segmentu animacije zahvaljujući utjecaju transmedije i digitalne tehnologije. U subotu, 8. lipnja, na Regionalnome forumu za razvoj projekta svoje će dugometražne filmove predstaviti šest međunarodnih autora.

Dr. Jasmina Kallay surađivala je na brojnim filmovima, napisala je nekoliko knjiga i romana te radi kao savjetnica za mnoge nacionalne i regionalne filmsko-medijske fondove i produkcijske kuće u Irskoj i Velikoj Britaniji. Krajem 2013. godine Britanski filmski institut izdat će njezinu knjigu Gaming Film, kojom je obrađena tema utjecaja videoigara na suvremeni film. Nakon dugogodišnjega življenja i rada u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Irskoj nedavno se preselila u Hrvatsku.

Mike Robinson, stručnjak iz područja vođenja projekata i koprodukcije, govorit će o trendovima na međunarodnome tržištu animiranoga filma, poimanju koprodukcija, financijskim modelima i planiranju proračuna. Robinson je jedan od osnivača inicijative Britanskoga usavršavanja u animaciji (British Animation Training Scheme, BATS), moderator je Cartoon Foruma i Cartoon Movieja te voditelj seminara Cartoon Mastersa.

Na spomenutome događanju sudjelovat će i predstavnici slovenske animacije pa ovom prilikom zahvaljujemo MEDIA desku Slovenije na podršci i organizaciji dolaska slovenskih predstavnika.

Ljubazno molimo sve zainteresirane koji žele osigurati mjesto na predavanjima i pratiti proces biranja najboljega projekta u okviru pitching foruma da svoj dolazak potvrde najkasnije do 3. lipnja na:
martina.petrovic@mediadesk.hr.

Veselimo se vašem dolasku!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr