25/10/2013

MEDIA desk Hrvatske organizira infodan na temu Program MEDIA – prije i poslije…

Infodan Program MEDIA – prije i poslije… održat će se 22. listopada 2013. godine u 9:30 sati, u prostorijama Zagrebačkoga plesnog centra, Ilica 10, Zagreb.

U razdoblju od 15. rujna 2008. g. do 1. listopada 2013. g. hrvatski su korisnici osigurali europska sredstva u ukupnom iznosu od 2,762.210 eura.

Drugim riječima, sredstvima Programa MEDIA omogućena je potpora za razvoj 17 hrvatskih filmova, 5 hrvatskih filmskih festivala, digitalizaciju 4 hrvatskih kina, automatsku i selektivnu distribuciju europskoga filma u Hrvatskoj, sufinancirano je 11 hrvatskih kina u okviru mreže EUROPA CINEMAS kao i pojedinačni projekti u okviru programa potpore i2i, kontinuiranoga usavršavanja te razvoja skupnih projekata.

Organiziranjem infodana na temu Program MEDIA – prije i poslije… hrvatski će korisnici imati priliku predstaviti svoje rezultate, razmijeniti iskustva s različitih radionica stručnih usavršavanja te se jednako tako upoznati s funkcioniranjem budućega potprograma MEDIA i novim natječajnim smjernicama u kontekstu Programa Kreativna Europa.

MEDIA desk Hrvatske poziva vas da se u što većem broju pridružite još jednoj ranojesenskoj priči Zagreb Film Festivala te da sudjelujete u infodanu koji će vam predstaviti buduće kreativne izazove.

Infodan Program MEDIA – prije i poslije… održat će se 22. listopada 2013. godine u 9:30 sati, u prostorijama Zagrebačkoga plesnog centra, Ilica 10, Zagreb.

Ljubazno molimo sve zainteresirane da svoj dolazak potvrde najkasnije do 21. listopada o. g. i to na: martina.petrovic@mediadesk.hr.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr