21/02/2013

MEDIA desk Hrvatske i ove godine sudjeluje u događanjima ZagrebDoxProa!

Program MEDIA prepoznao je kvalitetu ZagrebDoxProa te ga je uvrstio među značajne europske programe kontinuiranoga usavršavanja u 2013. i 2014. godini.

MEDIA desk Hrvatske za vrijeme odvijanja Reality Checka – drugoga modula ZagrebDoxProa – održat će radionicu na kojoj će se analizirati mogućnosti financiranja filmskih projekata u okviru Programa MEDIA – buduće Kreativne Europe. Jedinstvena je to prilika za raspravu o nedostatcima i prednostima određenih prijavnica, odnosno o dobrim i lošim iskustvima prilikom njihova ispunjavanja.

Ljubazno molimo sve zainteresirane da svoj dolazak potvrde do 26. veljače 2013. u 12 sati i to na: martina.petrovic@mediadesk.hr.

Radionica će se održavati od 15:30 do 16:30 sati u Festivalskome centru ZagrebDoxa.

S obzirom na mogućnost sudjelovanja inozemnih filmskih djelatnika koji će posjetiti navedenu manifestaciju, radionica će se odvijati na engleskom jeziku.

Veselimo se Vašem dolasku i očekujemo Vas u što većem broju!

Vaš MEDIA desk Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr