01/03/2010

Masterclass "Kreativna upotreba arhivske građe", 6. ožujka 2010. u 11 h, Velika dvorana HAVC-a, Nova Ves 18

MEDIA desk Hrvatske u suradnji s festivalom međunarodnoga dokumentarnog filma ZagrebDox organizira masterclass naziva Kreativna upotreba arhivske građe, koji će se održati 6. ožujka 2010. godine u 11 h, u Velikoj dvorani HAVC-a, Nova Ves 18.

O tome kako je izgledao razvoj latvijskoga filmskog projekta Dekonstrukcija umjetnika redatelja Peterisa Krilovsa, od začetne ideje do financijskih i kreativno-produkcijskih shema s posebnim naglaskom na korištenje arhivskoga materijala vezanoga uz život i rad umjetnika Gustava Klucisa, govorit će latvijski producent Uldis Cekulis, osnivač nezavisne producentske tvrtke Vides Filmu Studija.

Uldis Cekulis već se dvadeset i pet godina bavi dokumentarnim filmom, najčešće u ulozi producenta i snimatelja. Za sada bilježi uspješne dokumentarne uratke: Roof on the Moonway (2001), Dream Land (2004), Theodore (2006), Three Men and Fish Pond (2008). Nadalje, koproducirao je dokumentarce s estonskim, francuskim, gruzijskim, njemačkim i talijanskim producentskim tvrtkama. Trenutno radi na sedam dokumentarnih projekata koji su u različitim fazama razvoja, uključujući tri koprodukcije. Dobitnik je međunarodnoga priznanja Trailblazer na MIPDOC-u, koji prepoznaje i izdvaja najuspješnije stvaraoce dokumentarnih filmova.

Ljubazno molimo sve zainteresirane da zaključno s četvrtkom, 4. ožujka, do 16 sati, prijave svoje sudjelovanje na: martina.petrovic@mediadesk.hr .

Veselimo se Vašem dolasku!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr