26/02/2021

Martina Petrović, voditeljica Deska Kreativne Europe – Ureda MEDIA Hrvatske, sudjelovala na panelu „Brendiranje: potreba, a ne luksuz?“ u sklopu događanja „Otvoreni dani ABC-a“ u Šibeniku!

Voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske Martina Petrović sudjelovala je 24. veljače o.g. na panelu „Brendiranje: potreba, a ne luksuz?“ u sklopu događanja „Otvoreni dani ABC-a“ u Šibeniku.

Na poziv Javne ustanove Razvojne agencije Šibensko-kninske županije, a u povodu otvaranja Adriatic Business Centra u Šibeniku, organizirano je događanje „Otvoreni dani ABC-a“ od 23. veljače do 3. ožujka o.g.

Dana 24. veljače o.g. održan je panel „Brendiranje: potreba, a ne luksuz?“, u sklopu kojeg je sudjelovala Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske. Petrović se u svom izlaganju osvrnula na dosadašnje uspješne hrvatske rezultate i ukupan iznos od 6.563.446 eura od 2014. do 2020., osnaživala je poziciju i konkurentnost Hrvatske u kontekstu Potprograma MEDIA te važnost brendiranja hrvatskog filma kako na lokalnoj i regionalnoj, tako i na nacionalnoj i europskoj razini.

Panel-diskusija bila je posvećena audiovizualnom sektoru te brendiranju Hrvatske i hrvatskog filma. Uz voditeljicu DKE – Ureda MEDIA Hrvatske sudjelovali su: Davor Bruketa (kreativni direktor/Bruketa&Zinic&Grey), Ante Deković (stručnjak za vizualne efekte), Christopher Peter Marcich (ravnatelj/Hrvatski audiovizualni centar) te Goran Rihelj (glavni urednik/portal HrTurizam.hr). U ulozi moderatora bio je Veljko Popović (profesor/ Umjetnička akademija u Splitu).

Sudionici panela nastojali su dati odgovore i presjek situacije po pitanju brendiranja javnog i privatnog sektora u Hrvatskoj, pokazati primjere dobre i uspješne prakse iz Europe i svijeta te se fokusirati na inovativna audiovizualna rješenja, sadržaje i nove tehnologije koje pružaju dodanu vrijednost kvalitetnom brendiranju.

Za sve one koji su propustili panel-diskusiju uživo, snimka je dostupna na službenom YouTube kanalu i Facebook stranici Agencije.

DKE - Ured MEDIA Hrvatske!

*Autor fotografije: Marko Prpić/PixsellKreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr