02/04/2021

Maja Pek-Brünjes sudjeluje u programu usavršavanja „Series' Women“ Erich Pommer Instituta!

DKE – Ured MEDIA Hrvatske ponosno najavljuje sudjelovanje Maje Pek-Brünjes u programu usavršavanja „Series' Women“, a u organizaciji Erich Pommer Instituta!

Dodatne informacije

SERIES' WOMEN prvi je program usavršavanja u čijem je fokusu unapređenje karijere producentica u europskoj industriji TV dramskih serija. Sudionice dolaze iz 13 različitih europskih zemalja, a njihovi filmovi i TV serije predstavljeni su na mnogim etabliranim festivalima diljem svijeta.

Osim toga, u sklopu programa usavršavanja sudionice će imati priliku podići svoju karijeru na višu razinu, i to putem internetskih radionica uživo, a koje će voditi iskusni poslovni treneri, pristupa EPI-jevim inovativnim internetskim tečajevima, putem mentorstva poznatih profesionalaca u industriji te 1:1 pitching treninga i ekskluzivnog pristupa industrijskim filmskim događanjima, među kojima je i sudjelovanje u sklopu Series Mania 2021.

S obzirom na to da se rodni paritet pojavio na dnevnom redu mnogih institucija i zakonodavaca, čini se da producenticama još nedostaju jednake mogućnosti kada je riječ o pristupu tržištu, vidljivosti i pomacima u karijeri. Series' Women rješava ove probleme frontalno i nastoji se boriti protiv slabe zastupljenosti u audiovizualnoj industriji upravo osnaživanjem individualne karijere. Široka raznolikost programskih elemenata otvara put za znatno povećanje sudjelovanja u industriji te poslovnih prilika za producentice i njihove projekte.

Tijekom proteklih nekoliko godina Erich Pommer Institut pokrenuo je niz programa usmjerenih na rodnu zastupljenost i osnaživanje ženskih prilika na njemačkom tržištu, poput sparkx, shift | F i shift_culture. Pomoću Series' Women EPI se obraća međunarodnoj publici, usredotočujući se na producentice koje rade na sve većem polju europskih TV dramskih serija.

U tijesnoj konkurenciji, i to među 20 sudionica, svoje je mjesto našla i hrvatska producentica Maja Pek-Brünjes iz producentske kuće Antitalent.

Maja Pek-Brünjes rođena je u Zagrebu. Godine 2013. diplomirala je filozofiju i religijske znanosti u Zagrebu, a 2015. završila postdiplomski studij Serial Eyes za pisanje i produkciju TV serija na Deutsche Film- und Fernsehakademie u Berlinu. Radila je kao asistentica produkcije, line-producentica, scenaristička supervizorica i izvršna producentica do 2009., kada suosniva produkcijsku kuću Antitalent u kojoj radi kao pisac i producentica. Sudjelovala je u nekoliko razvojnih radionica i radionica umrežavanja kao što su MIDPOINT, EAVE, RE-ACT, Transatlantic Partners te Berlinale Talents 2018. Posebno želimo istaknuti nedavni uspjeh u sklopu radionice MIDPOINT TV Launch 2020. kada HBO projektu „Maličke“, redateljice Dore Šustić i producentice Maje Pek-Brünjes, dodjeljuje nagradu u iznosu od 5000 USD. Nadalje, s istim projektom ove godine Maja sudjeluje u sklopu industrijskog dijela EFM-a Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.

Čestitamo od srca Maji Pek-Brünjes!

Vaš DKE - Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr