17/12/2020

Magdalena Petrović sudjeluje na prestižnoj radionici EAVE 2021.!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da Magdalena Petrović, kao jedina hrvatska predstavnica, sudjeluje u okviru radionice EAVE 2021.

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da Magdalena Petrović, kao jedina hrvatska predstavnica, sudjeluje u okviru radionice EAVE 2021.

EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs), jedan od najcjenjenijih europskih programa usavršavanja. U programu, osnovanom 1988., tijekom triju desetljeća obrazovalo se gotovo 2400 filmskih profesionalaca iz cijelog svijeta. Različite radionice pod krovnim imenom EAVE danas omogućuju usavršavanje ne samo europskim profesionalcima nego i stručnjacima s Bliskog istoka, iz Rusije, Latinske Amerike, Azije te Afrike.

Riječ je o jednogodišnjem programu profesionalnoga usavršavanja namijenjenom europskim producentima audiovizualnih djela (dokumentarnih i igranih filmova) što obuhvaća tri sedmodnevne radionice na engleskome jeziku, koje će se održavati od ožujka do listopada 2021godine.

Misija je programa EAVE pružiti mogućnost profesionalnog usavršavanja filmskim djelatnicima iz različitih regija kojim bi se olakšale suradnje i koprodukcije, dati potporu tvrtkama s jasnim i kulturno osviještenim individualnim vizijama kao i stvoriti jaku mrežu producenata za razmjenu znanja i vještina s ciljem jačanja nezavisnih produkcija diljem svijeta.

Hrvatski producenti ulaze u ovu impozantnu statistiku jer gotovo svake godine u programu EAVE sudjeluju i polaznici iz Hrvatske.

Ove godine ukupno je zaprimljeno 220 prijava iz 52 zemlje, a odabrano je 52 polaznika iz 37 zemalja!

S veseljem objavljujemo da će u okviru radionice EAVE 2021. sudjelovati hrvatska producentica Magdalena Petrović iz producentske tvrtke LEWA Productions.

Od srca čestitamo Magdaleni Petrović na sudjelovanju na ovoj prestižnoj radionici!

Vaš DKE — Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr