02/04/2021

"Lekcije mog tate" Dalije Dozet u sklopu ovogodišnjeg izdanja Docu Rough Cut Boutique programa usavršavanja 2021.

DKE – Ured MEDIA Hrvatske ponosno objavljuje da je dokumentarni projekt "Lekcije mog tate" Dalije Dozet sudjeluju u sklopu ovogodišnjeg Docu Rough Cut Boutique programa usavršavanja !

Dodatne informacije

DKE - Ured MEDIA Hrvatske ponosno objavljuje da se među pet odabranih projekata, nalazi i hrvatski projekt "Lekcije mog tate" autorice i redateljice Dalije Dozet, montažerke Sare Gregorić, a u produkciji Hulahopa iz Zagreba (producentice su: Dana Budisavljević i Miljenka Čogelja).

"Lekcije mog tate" - dokumentarni film koji propitkuje specifični odnos oca snimatelja i kćeri redateljice, spajajući ih kroz njima zajednički jezik – filmski. Je li moguće nastaviti pričati s nekim kada ga više nema? Kombinirajući arhivske snimke, preostala obitelj kroz putovanje i redefiniciju međusobnog odnosa, pokušava pronaći način kako se nositi sa smrću bližnjega.

Podsjetimo,Docu Rough Cut Boutique program je usavršavanja temeljen na suradnji Sarajevo Film Festivala (Cinelink Industry Days) Balkan Documentary Centera.

Naime, putem platforme Docu Rough Cut Boutique u fokusu su dokumentarci u naprednoj, odnosno završnoj fazi montaže.

Radionica se sastoji od tri sesije koje podrazumijevaju tutorijale o montaži, grupni rad te individualne sastanke s renomiranim dokumentarnim stručnjacima i profesionalcima.

Kulminacija programa usavršavanja je uoči ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, na kojem će pet projekata biti predstavljeno u sklopu programa "CineLink Industry Days", i to ispred donositelja odluka (direktori fondova/filmski centri, prodajni zastupnici, distributeri, predstavnici TV kuća i festivalski programeri), a s ciljem pomaganja u njihovim završecima te poboljšanja distribucijskih mogućnosti.

Također, u sklopu radionice predviđene su i nagrade: CAT&Docs Award - 2000 eura, HBO Europe Award – 2000 eura,  IDFA Award – poziv za sudjelovanjem u sklopu ovogodišnjeg izdanja IDFA-e, DOK Preview Award – poziv za sudjelovanjem i predstavljanjem projekta u sklopu ovogodišnjeg izdanja DOK Leipzig 2021.

Čestitamo od srca Daliji, Sari, Dani i Miljenki i želimo puno uspjeha dalje!

Vaš DKE - Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr