01/07/2020

Kreativni ambasador mjeseca – Denis Alenti

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovog puta, u mjesecu srpnju, titulu kreativnog ambasadora Potprograma MEDIA nosi Denis Alenti, kreativni producent studija za animaciju Recircle.

Dodatne informacije

Recircle je osnovan 2009. godine, ali 2016. radikalno mijenja smjer i postaje studio za animaciju te producira prvu animiranu seriju za djecu Mišo i Robin. Denis Alenti kao osnovnu misiju studija navodi stvaranje kvalitetnih sadržaja za djecu koji pridonose njihovu osobnom rastu i razvoju društvenih vještina educirajući ih istovremeno o jednakosti, toleranciji i pravdi. Vizija je studija stvoriti bolji svijet putem pozitivna sadržaja za djecu.

Denis Alenti, producent, redatelj, scenarist i dizajner aplikacija, kao suvlasnik studija s nama je podijelio kako gleda na potporu primljenu u okviru poziva Potprograma MEDIA za razvoj pojedinačnih projekata: 

„Potpora koju smo primili putem Potprograma MEDIA omogućila nam je da 2019. godine sudjelujemo u svim europskim događanjima bitnima za animiranu industriju, kao što su M:brane (Malmö), Animation production days (Stuttgart), Mifa (Annecy), Cartoon Forum (Toulouse), MIPCOM i MIPJunior (Cannes), s projektom Mali Tko Tko, koji je trenutno u produkciji, a prikazat će se na HRT-u krajem ove godine.“.

Vrijednost i kreativnost spomenutog projekta dodatno je prepoznata 2019. godine na MIPJunior Project Pitchu, jedinstvenom segmentu vodećeg svjetskog sajma u industriji zabave za djecu MIPJunior. Glavni je cilj pitchinga isticanje novih dječjih TV projekata s najvećim potencijalom. Upravo u okviru ovog posebnog dijela sajma glavnu je nagradu prvi put dobio hrvatski projekt Mali Tko Tko producentske kuće Recircle.

Iz perspektive Potprograma MEDIA potrebno je istaknuti dva postignuća ove producentske tvrtke. U okviru drugog roka poziva za razvoj pojedinačnih projekata EACEA 22/2017, u izrazito zahtjevnim i kompetitivnim uvjetima, prvi je put osigurala potporu u iznosu od 60.000 eura za razvoj animirane televizijske serije za djecu Mali Tko Tko, čiju režiju potpisuje Vjekoslav Živković, scenarij Simon Rolph, a produkciju Denis Alenti. Tvrtka je uspjeh ponovila i u okviru prvog roka poziva EACEA 17/2019, namijenjenog također razvoju pojedinačnih projekata, ostvarivši jednaku potporu, u vrijednosti od 60.000 eura, ovog puta za animirani projekt Nutz (uz redatelja, scenarista i producenta projekta Denisa Alentija autorski tim čine i Vjekoslav Živković te Marija Ivšić).

Čestitamo od srca na svim dosadašnjim uspjesima te se veselimo novim projektima i uspjesima Denisa Alentija i Recircleova tima!

Vaš DKE - Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]