24/11/2021

Kreativna Europa MEDIA - EFM 2022. - registracija

Otvorene su prijave za akreditacije u sklopu štanda Creative Europe MEDIA - EFM 2022. u Berlinu.

Dodatne informacije

Kreativna Europe MEDIA ponovno organizira štand u fizičkom obliku i to u sklopu Međunarodnog koprodukcijskog sajma u Berlinu (EFM) 2022. koji će se održavati od 10. do 17. veljače 2022. u fizičkom obliku i online.

Međunarodni koprodukcijski sajam (EFM) nudi platformu za prodajne agencije i institucije, online projekcije te u sklopu Sajma, kao i EFM Industry Sessions – razne hibridne događaje o trendovima u industriji i mogućnostima za međusobno umrežavanje.

Ne postoji poveznica registracije na MEDIA štandu i akreditacije u sklopu EFM-a. Također, registracija na MEDIA štandu ne uključuje festivalsku akreditaciju ili tzv. EFM akreditaciju i ne podrazumijeva bilo kakvo umanjivanje naknade za akreditaciju.

Samo djelomični pristup može se odobriti u danima iznimne posjećenosti (pet-pon) uz festivalsku akreditaciju.

Festivalska akreditacija dozvoljava ograničen pristup lokacijama EFM-a (Gropius Bau & Marriott Hotel) i to samo od 17 sati od 11. do 14. veljače, kao i cijeli dan 10. veljače (čet) i od 15. veljače (uto).

EFM Industry Sessions dostupne su samo putem EFM akreditacije.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]