05/03/2020

Kreativna ambasadorica mjeseca – Marina Burić, producentica programa usavršavanja ZagrebDox Pro

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovog puta, u mjesecu ožujku, titulu kreativne ambasadorice Potprograma MEDIA nosi producentica ZagrebDox Proa Marina Burić.

ZagrebDox Pro je program usavršavanja namijenjen dokumentarnim projektima u svim fazama razvoja i produkcije koji uključuje pitching forum, individualne sastanke s predstavnicima filmske industrije te niz stručnih predavanja o aktualnim dokumentarističkim temama.

Tijekom intenzivne četverodnevne radionice timovi producenata i redatelja nezavisnih autorskih dokumentaraca unaprjeđuju vještine učinkovita predstavljanja vlastita projekta budućim financijerima i potencijalnim koproducentima. ZagrebDox Pro sudionicima nastoji pomoći u pronalasku međunarodnih partnera potrebnih za realizaciju filmova putem grupnog i individualnog rada na prezentaciji projekta, poboljšanju strukture financijskog plana i kvalitete teasera. ZagrebDox Pro poseban naglasak stavlja također na projekte i teme iz regije koji posjeduju međunarodni potencijal.

Program ZagrebDox Pro uključuje i nekoliko predavanja otvorenih za javnost renomiranih dokumentarista, studija slučaja i prezentacija.

Središnji je cilj ZagrebDox Proa jednako se posvetiti kreativnim i poslovnim aspektima dokumentaristike u Europi danas. Važan je cilj i olakšavanje međunarodne razmjene u Europi te između subjekata iz Europe i s drugih kontinenata.

Vrijednost ZagrebDox Proa prepoznao je i Potprogram MEDIA, koji mu od 2012. godine redovito osigurava financijsku potporu. U posljednjih osam godina te potpore ZagrebDox Prou dodijeljena su sredstva u iznosu od 221.000 eura. O uspješnosti programa dodatno svjedoči podatak o uvećanju godišnje potpore u 2018. s 24.000 eura na iznos od 38.500 eura.

ZagrebDox Pro jedini je hrvatski program usavršavanja koji se nalazi na listi europskih radionica kontinuiranog usavršavanja s potporom Potprograma MEDIA.

Više informacija: ZagrebDox Pro

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr