16/08/2020

Koprodukcijski sajam Baltic Event

Baltic Event, koji će se održavati internetskim putem u okviru Industry@Tallinn & Baltic Eventa 23. – 27. studenog 2020., najveći je međunarodni sjevernoeuropski koprodukcijski sajam te mjesto susreta projekata dugometražnih igranih filmova koji su u potrazi za koproducentima, financijerima i prodajnim predstavnicima. 

Dodatne informacije

Baltic Event, koji će se održavati internetskim putem u okviru Industry@Tallinn & Baltic Eventa, najveći je međunarodni sjevernoeuropski koprodukcijski sajam te mjesto susreta projekata dugometražnih igranih filmova koji su u potrazi za koproducentima, financijerima i prodajnim predstavnicima. Svake se godine odabire oko 15 projekata za predstavljanje profesionalcima filmske industrije. Predstavnicima odabranih projekata bit će omogućeni treninzi u području marketinga i distribucije u međunarodnom okruženju, prilika za nove platforme i alternativne metode financiranja.

Prijave se obavljaju putem poveznice do 21. rujna 2020.

Prihvatljivi prijavitelji:

 • dugometražni igrani filmovi s potencijalom za međunarodnu distribuciju;
 • projekti prikladni za međunarodnu koprodukciju djelomično utvrđene financijske potpore koji su u potrazi za koproducentima;
 • projekti iz sljedećih zemalja: Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Danske, Estonije, Finske, Gruzije, Hrvatske, Irske, Islanda, Latvije, Litve, Mađarske, Norveške, Poljske, Rumunjske, Rusije, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švedske i Ukrajine. Projekti iz drugih zemalja razmotrit će se ako budu prikladni za koprodukciju s prihvatljivim zemljama.

Potrebna dokumentacija:

 • sinopsis
 • prošireni scenoslijed (treatment)
 • scenarij
 • redateljeva zabilješka
 • redateljeva biografija/filmografija
 • producentova biografija/filmografija
 • profil produkcijske tvrtke
 • zabilješka o produkciji
 • kratak pregled proračuna i financijski plan
 • marketinška strategija
 • fotografije producenta i redatelja.

Posebni uvjeti

Kotizacija od 45 eura po osobi uključuje događanja za umrežavanje, radionice, individualne sastanke, diskusije itd.

U slučaju odabira projekta producent mora biti prisutan tijekom sajma.

Odabrani projekti koji žele biti dijelom natjecateljskog programa za nagradu Eurimages Co-production Development Award vrijednu 20.000 eura moraju priložiti financijski plan razvoja i izjavu o suglasnosti s Eurimagesovim kriterijima.

Službeni je jezik događanja engleski.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr