05/05/2009

KOKO I DUHOVI – prvi hrvatski film koji je dobio potporu Programa MEDIA 2007!

Prepoznata „vrijednost priče o prijateljstvu, uvijenu u zanimljivu detektivsku priču, koja će lako pronaći put do malih srca“.

Nakon prvih, pozitivno ocijenjenih prijava Animafesta i Motovun Film Festivala, dječji film Koko i duhovi, u režiji Daniela Kušana i pod okriljem producentice Ankice Jurić Tilić, postao je ujedno prvi hrvatski film koji je dobio potporu za razvoj pojedinačnoga projekta Programa MEDIA 2007 i to u iznosu od 35.000 eura.
EACEA – Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu – koja je ocjenjivala filmski projekt, prepoznala je „vrijednost priče o prijateljstvu, uvijenu u zanimljivu detektivsku priču, koja će lako pronaći put do malih srca“.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr