07/06/2018

Kinorami ponovno sredstva Potprograma MEDIA u iznosu od 50.000 eura za TV seriju Područje bez signala!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske s ponosom predstavlja rezultate prvoga roka poziva koji se odnosi na potporu namijenjenu razvoju pojedinačnoga projekta.

Iako su ove godine ukinuti dodatni, automatski, bodovi za projekte koji dolaze iz zemalja niskoga produkcijskog kapaciteta te su postroženi uvjeti prijave za sredstva izdvojena za razvoj pojedinačnoga projekta, Hrvatska se, s još 26 zemalja, našla na listi 59 odobrenih projekata.

Producentska tvrtka Kinorama poznata je otprije po svojim uspješnim rezultatima. Ovoga puta MEDIA sufinancira razvoj televizijske serije potporom u iznosu od 50.000 eura. Radi se o televizijskoj mini seriji koja je nastala po istoimenome romanu Područje bez signala autora Roberta Perišića. Scenarij potpisuju Hana Jušić i Milan F. Živković, dok će TV seriju režirati Dalibor Matanić.

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) ocijenila je projekt sljedećim riječima (EACEA 22/2017):

„Radi se o dobrome prijedlogu kvalitetnoga dramskog projekta namijenjenoga široj europskoj publici. Radnja, likovi i svijet priče originalni su, poticajni i dojmljivi. Područje bez signala opisuje i zrcali ponekad okrutnu stvarnost u bivšim socijalističkim zemljama. Radnja je dobro razvijena i impresivna, a postignuta je i dobra ravnoteža između očekivanih i neočekivanih elemenata u priči. Likovi su općenito iznimni, a scenarij pokazuje visoku razinu profesionalnosti. Kreativni i komercijalni potencijal jasno je predstavljen, a projekt odlikuje međunarodna privlačnost jer se radi o temi relevantnoj za brojne ljude, čak i u zapadnim kapitalističkim zemljama: problemima koji uslijede nakon propasti stare industrijske proizvodnje te općega razvoja društava između naizgled neprestano rastućega individualizma i ljudske sebičnosti.“

Kinorami od srca upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr