28/11/2018

Kino Urania iz Osijeka ovogodišnji je dobitnik nagrade mreže Europa Cinemas za najbolji program namijenjen djeci i mladima!

Svake godine europska mreža kina Europa Cinemas, kojom je obuhvaćeno ukupno 2718 kinodvorana u 677 europskih gradova, dodjeljuje nagradu kinima unutar Mreže za njihov doprinos i rad, a ove se godine na popisu nagrađenih našlo i Kino Urania iz Osijeka.

Nakon što je 2016. zagrebačkom kinu Europa dodijeljena Nagrada za najbolji program, izuzetna je vijest da je još jedno hrvatsko kino zaslužilo najviše priznanje u svom području djelatnosti. Vrijednost osječkog kina opisana je ovim riječima:

"Dinamičnost hrvatskih kina još je jednom prepoznata Nagradom za najbolji program namijenjen djeci i mladima dodijeljenom Kinu Urania iz Osijeka i to nakon 2016., kada je Nagradu za najbolji program osvojilo kino Europa iz Zagreba. Ovo je sjajna prigoda da se skrene pozornost na izniman rad jednog od rijetkih privatnih kina u zemlji posvećenih autorskom filmu. Zaposlenici Kina Urania, vođeni Marijanom Bošnjak, pokrenuli su mnoge inicijative koje privlače svake godine više od 17.000 mladih obožavatelja filma k otkrivanju europske filmske produkcije. Aktivnosti kina ciljaju na sve dobne skupine mladih (osnovno- i srednjoškolce kao i studente), što ovo kino s jednom dvoranom i jednim platnom čini iznimnim mjestom za otkrivanje novih iskustava."

Uz osječko kino, nagrađena su još tri europska kina: Theatiner Film iz Münchena za najbolji program te Cinémas Lumière i Cinéma Comoedia iz Lyona za najbolje poduzetništvo.

Osječkom kinu nagrada će biti dodijeljena 18. prosinca, a uručit će je Maria Magdalena Gierat, članica Izvršnog odbora Europe Cinemas.

Kinu Urania iz Osijeka upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr