19/02/2019

"Kako i zašto se prijaviti na pozive Potprograma MEDIA?" naziv je radionice koju će održati voditeljica DKE – Ureda MEDIA u okviru ZagrebDox PRO-a!

Dodatne informacije

Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA, održat će radionicu 26. veljače u okviru programa usavršavanja ZagrebDox PRO s naglaskom na smjernicama (tzv. tips&tricks) koje podrazumijevaju upućivanje u pravi trenutak za pripremu i prijavu vlastitog filmskog projekta na temelju poziva Potprograma MEDIA, pojašnjenja u pogledu bitnih aspekata ispunjavanja prijavnica kao i isticanje najvažnijih segmenata primjera dobre prakse. Također su planirane individualne konzultacije s polaznicima radionice koji bi se željeli prijaviti na pozive za razvoj pojedinačnog filmskog projekta Potprograma MEDIA.

Radionica je zatvorenog tipa i namijenjena je isključivo polaznicima programa usavršavanja ZagrebDox PRO.

ZagrebDox PRO sastoji se od pripremne radionice namijenjene za autorske dokumentarne projekte u različitim fazama razvoja i produkcije te pitching-foruma i pojedinačnih sastanaka. Također  je jedini hrvatski program usavršavanja što ga sufinancira Potprogram MEDIA od 2012. godine.

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr