22/03/2019

Javno predavanje Mathiasa Noschisa (Alphapanda) o filmskom marketingu

DKE – Ured MEDIA Hrvatske organizira radionicu s Mathiasom Noschisom, osnivačem Alphapande, marketinške agencije posvećene filmu, u okviru koje će se 4. travnja u 10 sati održati predavanje otvoreno za javnost.

DKE – Ured MEDIA Hrvatske organizira intenzivno dvodnevno događanje s ciljem stručnog usavršavanja u području filmskog marketinga. Događanje otvara javno predavanje Mathiasa Noschisa na navedenu temu pa ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže 4. travnja u 10 sati, u Kući Europe (Ulica Augusta Cesarca 4).

Predavanje će biti usmjereno na glavne aspekte filmskog marketinga. Prvi dio prezentacije osvrnut će se na elemente uspješnih filmskih marketinških strategija (tržišno pozicioniranje, detektiranje ciljane publike, benchmarking), dok će drugi dio predavanja biti posvećen primjerima uspješnica u europskom igranom i dokumentarnom filmu. U tom dijelu istražit će se kako promidžbene aktivnosti mogu biti implementirane u različitim fazama proizvodnje filmskog djela, osobito putem društvenih medija. Predavanje će se odvijati na engleskom jeziku.

Program usavršavanja nastavlja se potom u obliku dviju radioničkih cjelina:

(1) radionice razvoja marketinških strategija na konkretnom filmskom primjeru i (2) individualnih konzultacija za producente s projektom. Oba radionička dijela zatvorena su za javnost, a polaznici su odabrani putem službene selekcije.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, no s obzirom na ograničen broj mjesta, ljubazno vas molimo da svoje rezervirate na vrijeme, zaključno s 3. travnja do ponoći, putem platforme Entrio.

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr