18/02/2019

Jasna Nanut i Karla Lulić dvije su hrvatske polaznice europske platforme za razvoj dugometražnih projekata s ograničenim proračunom "Less is More"

LIM je europska platforma za razvoj dugometražnih projekata s ograničenim proračunom, a u njezinu trećem izdanju prvi će put sudjelovati i hrvatski polaznici.

LIM je europska platforma za razvoj dugometražnih projekata s ograničenim proračunom, nastala suradnjom filmskog laboratorija Le Groupe Ouest iz Francuske s kulturnom udrugom Control N iz Rumunjske, Flamanskim audiovizualnim fondom iz Belgije, Festivalskim uredom u Krakowu i Međunarodnim filmskim festivalom u Transilvaniji. Program uključuje tri rezidencijske radionice u Francuskoj, Rumunjskoj i Poljskoj.

Redateljica i scenaristica Jasna Nanut polazit će program za razvoj scenarija s projektom "Birdie" s pridruženim producentom Hrvojem Osvadićem (producentska kuća Petnaesta umjetnost), a redateljica i scenaristica Karla Lulić kao scenaristička savjetnica u okviru programa "Story Angles".

-

Jasna Nanut rođena je u Zagrebu 1975. Nakon petnaest godina rada na televiziji završila je diplomski studij filmske i televizijske režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Potpisuje scenarij i režiju četiriju kratkih filmova koji su prikazani na Zagreb Film Festivalu, festivalu Plans d'Angers, Poitiers Film Festivalu te mnogim drugima. Njezin diplomski film "Igra malog tigra" osvojio je 2016. nagradu "Oktavijan", što je za najbolji kratki igrani film dodjeljuje Društvo hrvatskih filmskih kritičara, kao i njezin prvi profesionalni kratki film "Tanja" sljedeće godine. Trenutno razvija svoj prvi dugometražni film te scenarij za dugometražni film "Birdie".

-

Karla Lulić scenaristica je, redateljica i producentica s magisterijem iz filmske i TV produkcije pariškog Sveučilišta Sorbonne. Osnivačica je kuće Dobar Film čija je misija produkcija kvalitetnih hrvatskih filmova, a unutar koje je dosad uspješno realizirala i producirala dva kratkometražna igrana filma. Debitantska komedija u hrvatsko-francuskoj koprodukciji "U ime jagode, čokolade i duha svetoga" svjetsku je premijeru imala u Los Angelesu u okviru festivala SEEfest 2018., a prikazana je i na Festivalu nezavisnog filma u Rimu 2018., Pulskom filmskom festivalu te mnogim drugima. Njezin dugometražni film u razvoju "Burgeis" uvršten je u selekciju Paviljona scenarista na filmskom festivalu u Cannesu 2016.

Čestitamo objema polaznicama!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr