02/03/2010

Info dan "Programi Europske unije – MEDIA 2007 i Kultura 2007 – 2013", 15. ožujka 2010. u 10 h, Circolo, Carrarina 1, Pula.

Info dan na temu Programi Europske unije – MEDIA 2007 i Kultura 2007 – 2013 zajednički organiziraju MEDIA desk Hrvatske i Odjel za kulturnu kontaktnu točku, u suradnji s Istarskom županijom, 15. 3. 2010. u 10h, u prostoru Circolo, Carrarina 1, Pula.

Nakon uspješno održanoga zajedničkog info dana u Zagrebu, u listopadu prošle godine, MEDIA desk Hrvatske i Odjel za kulturnu kontaktnu točku, ovoga puta u suradnji s Istarskom županijom, organiziraju zajednički info dan na temu

Programi Europske unije – MEDIA 2007 i Kultura 2007 – 2013

u ponedjeljak, 15. ožujka 2010., u 10 sati, u prostoru Circolo, Carrarina 1, Pula.


O tome kako funkcioniraju dva programa Europske unije, koje su njihove sličnosti, a koje bitne razlike te koje sve mogućnosti pružaju potencijalnim korisnicima govorit će Anja Jelavić, načelnica Odjela za kulturnu kontaktnu točku, i Martina Petrović, voditeljica MEDIA deska Hrvatske.

Veselimo se Vašem dolasku!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr