20/12/2017

Hrvoje Osvadić sudjeluje na prestižnoj radionici EAVE 2018.!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske sa zadovoljstvom objavljuje da Hrvoje Osvadić, kao jedini hrvatski predstavnik, sudjeluje u okviru radionice EAVE 2018.

Dodatne informacije

Riječ je o jednogodišnjem programu profesionalnoga usavršavanja namijenjenom europskim producentima audiovizualnih djela (dokumentarnih i igranih filmova) što obuhvaća tri sedmodnevne radionice na engleskome jeziku, koje će se održavati od ožujka do listopada 2018. godine. Na radionicama će pedesetak polaznika biti raspoređeno u četiri skupine, a svaku od njih vodit će iskusan producent. Takav grupni rad polaznicima će omogućiti razmjenu znanja i iskustava te dobro međusobno upoznavanje. Ostale aktivnosti uključuju plenarni rad, analizu primjera dobrih praksi, individualne sastanke s analitičarima scenarija i stručnjacima u ovome sektoru, kao i edukaciju o razvoju i proizvodnji, financiranju, pravnim pitanjima, marketingu i pitchingu vezanih uz dokumentarne i igrane filmove.

Hrvoje Osvadić

U 20 godina bavljenja produkcijom, radeći na pozicijama producenta i izvršnoga producenta (TV), Hrvoje Osvadić producirao je oko 20 filmova ‒ dokumentarnih i igranih, od kojih je većina nagrađena, kao i više od 500 televizijskih emisija različitih formata. Od 2012. do 2016. predsjednik je Hrvatske udruge producenata. Obnašajući tu funkciju, sudjelovao je u svim bitnim inicijativama vezanima uz hrvatsku kinematografiju u tome razdoblju. Trenutno je na poziciji dopredsjednika iste udruge. Od 2010. suvlasnik je i direktor produkcijske kuće Petnaesta umjetnost, u kojoj i danas radi kao producent svih projekata. Trenutno također surađuje kao honorarni producent na televiziji. 

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr