17/10/2019

Hrvatski projekt 'Mali Tko Tko' producentske kuće Recircle osvojio nagradu na sajmu MIPJunior!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske s ponosom predstavlja pobjednika pitch-dijela sajma MIPJunior – hrvatski projekt Mali Tko Tko producentske kuće Recircle. Riječ je o animiranoj TV seriji za djecu koju je prošle godine Potprogram MEDIA sufinancirao sredstvima u iznosu od 60.000 eura.

Dodatne informacije

MIPJunior vodeći je svjetski sajam u industriji zabave za djecu koji okuplja najutjecajnije kupce, proizvođače i distributere iz globalne TV industrije Kids. Tijekom dvaju dana ciljano osmišljenih za umrežavanje, pitching, otkrivanje i povezivanje sadržaja namijenjenog djeci MIPJunior predstavlja odredište na kojem kupci iz globalne industrije otkrivaju najnovije dječje programe.

MIPJunior Project Pitch jedinstven je dio sajma namijenjen isticanju novih dječjih TV projekata s najvećim potencijalom otvorenim za sve kreativce i producente koji su u potrazi za financijskim sredstvima za svoje projekte u razvoju. Upravo u okviru ovog posebnog dijela sajma glavnu je nagradu prvi put dobio hrvatski projekt Mali Tko Tko producentske kuće Recircle.

Projekt čiju režiju potpisuje Vjekoslav Živković, scenarij Simon Rolph, a produkciju Denis Alenti prošle je godine na drugom roku poziva koji se odnosi na potporu namijenjenu razvoju pojedinačnog projekta osigurao financijska sredstva Potprograma MEDIA u iznosu od 60.000 eura.

Producentskoj tvrtki Recircle i kreativnom timu projekta upućujemo iskrene čestitke i veselimo se budućim poduhvatima i uspjesima!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr