30/11/2018

Hrvatski projekt "Branka" redatelja Mate Ugrina na EURO CONNECTIONU 2019.!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske objavljuje da je projekt kratkog igranog filma Branka redatelja Mate Ugrina i producentice Tene Gojić uvršten u program EURO CONNECTION 2019.

Podsjetimo se: nakon što je domaći žiri obavio razmatranje, film je bio podvrgnut daljnjem ocjenjivanju koje je proveo međunarodni žiri u okviru programa EURO CONNECTION 2019. Naposljetku je odabran u uži krug kao jedan od 13 projekata koji će imati priliku predstaviti se na navedenom koprodukcijskom forumu kratkog filma za vrijeme trajanja filmskog sajma u Clermont-Ferrandu.

Uz hrvatski projekt "Branka" u finalnom izboru našli su se i sljedeći filmovi:

-        Once There Was a Sea, Joanna Kozuch (Slovačka)
-        Steakhouse, Špela Čadez (Slovenija)
-        The Night Train, Jerry Carlsson (Švedska)
-        Portrait of Europe, Filip Jacobson (Poljska)
-        Night of the Living Dicks, Ilja Rautsi (Finska)
-        O Casaco Rosa, Mónica Santos (Portugal)
-        DA-MI MÂNA, Paul Muresan (Rumunjska)
-        Zoo-I-Side, Anna Olafsdóttir (Island)
-        A Summer Place, Alexandra Matheou (Cipar)
-        Mud Pie!, Katerina Karhánková (Češka)
-        Night Shift, Eddy Schwartz & Yordan Petkov (Bugarska)
-        Heaven is Made of Scars, Alexandru Badelita (Francuska)

Producentima projekata bit će pružena mogućnost sudjelovanja u pripremnim radionicama, pitchingu, predstavljanju pred 150 profesionalaca iz struke, umrežavanju s mogućim koproducentima te u individualnim konzultacijama.

Redatelju Mati Ugrinu i producentici Teni Gojić upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr