02/12/2019

Hrvatski projekt “1001 noć” autorice i redateljice Ree Rajčić na EURO CONNECTIONU 2020.!

Desk Kreativne Europe — Ured MEDIA Hrvatske objavljuje da je projekt kratkog dokumentarnog filma 1001 noć autorice i redateljice Ree Rajčić te producentice Tine Tišljar uvršten u program EURO CONNECTIONA 2020.

Film je prošao nekoliko evaluacijskih razina. Naime, domaći žiri, koji je djelovao u sljedećem sastavu: redateljica animiranih filmova i animatorica Petra Zlonoga, stručna prvostupnica filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja s Veleučilišta VERN Marinela Brala te voditeljica DKE ‒ Ureda MEDIA Hrvatske Martina Petrović, razmatrao je čak pet pristiglih prijava i na kraju odabrao upravo kratki dokumentarni projekt 1001 noć autorice i redateljice Ree Rajčić te producentice Tine Tišljar (produkcijska kuća Eclectica).

Projekt je potom upućen na daljnje ocjenjivanje koje je proveo međunarodni žiri u okviru programa EURO CONNECTION 2020. Naposljetku je odabran u uži krug kao jedan od 14 projekata koji će imati priliku predstaviti se na navedenom koprodukcijskom forumu kratkog filma za vrijeme trajanja filmskog sajma u Clermont-Ferrandu.

Uz hrvatski projekt 1001 noć u završnom izboru našli su se i sljedeći filmovi:

 • Prva noć, Darshika Karunahara(Danska)
 • Vječna tapiserija, Simone Hooymans (Norveška)
 • Izgorjeli dnevnik, Dario van Vree (Nizozemska)
 • Osja, Irina Rubina (Njemačka)
 • Bir’Em, Camille Clavel-Bamberger (Francuska)
 • Povratak, Taratoa Stappard (Ujedinjeno Kraljevstvo)
 • Božić u jesen, Konstantinos Bakouris (Grčka)
 • Agnus Dei, Giuseppe Isoni (Italija)
 • Apalačko gorje, Roxana Stroe (Rumunjska)
 • Astronaut u NLO-u, Debora Vrizzi (Italija)
 • Ljestvica, Joseph Pierce(Francuska)
 • Slon nije ovdje, Gorana Jovanović (Srbija)
 • Jelen, Kristine Vitola (Latvija).

Svi će polaznici imati priliku sudjelovati u pripremnim radionicama, pitchingu, predstavljanju pred stručnjacima, umrežavanju s mogućim koproducentima, a bit će im pružena i mogućnost individualnih konzultacija.

Redateljici Rei Rajčić i producentici Tini Tišljar upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE — Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr