06/10/2012

Hrvatski producent Siniša Juričić izabran za sudjelovanje u 22. izdanju ACE-a

MEDIA desk Hrvatske s velikim zadovoljstvom objavljuje da je za sudjelovanje u 22. izdanju ACE-a, jedne od najprestižnijih MEDIA radionica, izabran i hrvatski producent Siniša Juričić iz Nukleus filma d.o.o. Bit će mu pružena mogućnost da zajedno sa 16 producenata iz 22 europske zemlje razvija projekt Ljepši kraj redatelja Radivoja Andrića.

Program ACE obuhvaća godišnje individualno praćenje razvoja projekata igranih filmova. Osim ove radionice svakoga se proljeća organizira i godišnji sastanak Mreže ACE-a te se na taj način članovima omogućuje dolazak na međunarodne filmske festivale kao i sudjelovanje u događanjima ACE-a i stručnim sastancima. Jednako se tako tijekom godine organiziraju seminari o koprodukciji, novim tehnologijama i vještinama upravljanja.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr