22/12/2017

Hrvatski korisnici Potprograma MEDIA priveli 2017. kraju s iznosom od 638.667 eura!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske s ponosom objavljuje da su hrvatski korisnici i ove godine bili uspješni te su uspjeli osigurati europska sredstva u iznosu od 638.667 eura!

Dragi kolege i suradnici,

privodimo i ovu, 2017., godinu kraju i to s velikim uspjehom!

U okviru poziva za predlaganje programa koji se referiraju na razvoj pojedinačnih projekata, razvoj skupnih projekata, festivale, kontinuirano usavršavanje, promidžbu europskih djela putem interneta, mrežu kina EUROPA CINEMAS te automatsku i selektivnu distribuciju osiguran je ukupan iznos od 638.667 eura!

Cjelokupno gledajući sve kategorije poziva, hrvatski su korisnici najuspješniji bili u stjecanju potpore namijenjene razvoju pojedinačnih projekata (Kristalni otmičari, Mladi Tesla i kradljivci ideja, Posljednja reprezentacija): dodijeljen im je ukupan iznos od 135.000 eura. Slijedi potpora za 12 hrvatskih kina u okviru mreže EUROPA CINEMAS s ukupno osiguranim iznosom od 100.353 eura, a zatim ostale kategorije poziva – razvoj skupnih projekata (Interfilm iz Zagreba) sa sredstvima u iznosu od 94.544 eura, automatska distribucija (ponovno ulaganje) s 90.770 eura, selektivna distribucija s iznosom od 77.700 eura. Dva hrvatska festivala (Animafest Zagreb i Zagreb Film Festival) osigurala su iznos od 76.000 eura. Hrvatskim je partnerima u kontekstu poziva za promidžbu europskih djela putem interneta i kontinuirano usavršavanje dodijeljen iznos od 40.300 eura, a ZagrebDox Pro za program kontinuiranoga usavršavanja dobio je iznos od 24.000 eura.

Veliku iskrenu zahvalu upućujemo svim filmašima, hrvatskim korisnicima koji redovito prate aktivnosti/radionice Deska Kreativne Europe – Ureda MEDIA Hrvatske i koji unatoč svim uvijek novim izazovima različitih poziva ne posustaju sa svojim prijavama i postižu izvanredne rezultate.

Prepuštajući se mnogim radosnim, pozitivnim i poticajnim doživljajima zakoračimo zajedno hrabro i u 2018.!

Od srca želimo da vam daškom blagoslovljenih i sretnih božićnih trenutaka bude protkana čitava nadolazeća godina.

Vaš Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske! Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr