23/12/2015

Hrvatski korisnici Potprograma MEDIA priveli 2015. kraju s iznosom od 797.430 eura!

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA s ponosom objavljuje da su hrvatski korisnici i tijekom 2015. bili uspješni te su uspjeli osigurati iznos od 797.430 eura!

Od svih kategorija poziva najviše je uspjeha ostvareno u segmentu potpore za razvoj pojedinačnih projekata, unutar kojega je stečen ukupni iznos od 205.000 eura. Slijedi ga automatska distribucija (ponovno ulaganje) s iznosom od 152.782 eura, festivali su osigurali iznos od 149.000 eura, 12 hrvatskih kina u okviru mreže kina EUROPA CINEMAS 108.548 eura, selektivnoj distribuciji pripao je iznos od 85.100 eura, dok su pojedinačne prijave unutar kategorije namijenjene razvoju više projekata odjednom osigurale iznos od 73.000 eura, odnosno u kontekstu kontinuiranog usavršavanja – 24.000 eura.

Iskreno upućujemo veliku zahvalu svim filmašima, hrvatskim korisnicima koji redovito prate aktivnosti i radionice Deska Kreativne Europe – Ureda MEDIA i koji unatoč svim izazovima različitih poziva ne posustaju sa svojim prijavama i postižu izvanredne rezultate.

Vaš DKE – Ured MEDIA!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr