23/05/2019

Hrvatski distributeri unutar automatske potpore distribuciji osigurali 158.699 eura potencijalnih sredstava!

Rezultati prve faze – prikupljanje potencijalnih sredstava – automatske potpore distribuciji u 2019. godini donijeli su 158.699 eura potpore za sedam hrvatskih distributera.

U prvoj fazi poziva za automatsku potporu distribuciji (EACEA/05/2018) na popisu distributera koji su ostvarili pravo na potencijalna sredstva našli su se i hrvatski distributeri 2i Film, Blitz film i video distribucija, Discovery, Festival mediteranskog filma Split, Pa-Dora, Restart i UO Zagreb Film Festival.

U drugoj fazi istog poziva – dodatno ulaganje sredstava – navedeni distributeri imat će priliku uložiti osigurana potencijalna sredstva u koprodukciju nenacionalnih europskih filmova, stjecanje prava na distribuciju te prikazivanje europskih filmova.

Iznosi koje su pojedini distributeri osigurali:

  • Blitz film i video distribucija – 104.062 eura
  • Discovery – 19.689 eura
  • 2i Film – 13.311 eura
  • Restart – 5923 eura
  • Pa-Dora – 5916 eura
  • UO Zagreb Film Festival – 4907 eura
  • Festival mediteranskog filma Split – 4891 eura.

Čestitke svim distributerima!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr