14/01/2020

Hrvatski distributeri u okviru automatske potpore distribuciji osigurali 21.193 eura!

Posljednji objavljeni rezultati potpora za 2019. godinu odnose se na automatsku potporu distribuciji (ponovno ulaganje – moduli 2 i 3), a među distributerima kojima je omogućeno sufinanciranje nalaze se i tri hrvatska. Dodijeljena su im sredstva u iznosu od 21.193 eura.

Time ukupna osigurana sredstva svih hrvatskih korisnika Potprograma MEDIA za 2019. godinu iznose 805.831 eura. Prema veličini ostvarenih hrvatskih godišnjih sredstava, prošlogodišnji je ukupan iznos na iznadprosječno visokom drugom mjestu! Više je sredstava Hrvatska ostvarila jedino 2018. godine s ukupnim iznosom od 868.230 eura!

Distributeri koji su uspjeli osigurati sredstva u kategoriji automatske potpore (ponovno ulaganje) u 2019. godini jesu:

  • Discovery d.o.o.                                             11.253,00 €
  • Pa-dora d.o.o.                                                  4.940,00 €
  • Festival mediteranskog filma Split                5.000,00 €.

Svim korisnicima upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE — Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr