08/01/2019

Hrvatski distributeri u okviru automatske potpore distribuciji osigurali 186.054 eura!

Posljednji objavljeni rezultati potpora za 2018. godinu odnose se na automatsku potporu distribuciji (ponovno ulaganje – moduli 2 i 3) a među potpomognutim distributerima nalaze se i četiri hrvatska kojima su dodijeljena sredstva u iznosu od 186.054 eura.

Time ukupna osigurana sredstva svih hrvatskih korisnika Potprograma MEDIA za 2018. godinu iznose 738.230 eura, što predstavlja drugi najveći dosad ostvareni hrvatski godišnji iznos. Nadmašuje ga jedino rekordni rezultat 2015. godine s iznosom od 797.430 eura!

Distributeri koji su uspjeli osigurati sredstva u kategoriji automatske potpore (ponovno ulaganje) u 2018. godini su:

  • Blitz film i video distribucija d.o.o.                         163.535,00 €
  • Discovery d.o.o.                                                  12.740,00 €
  • Festival mediteranskog filma Split                          1.624,00 €
  • Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival           8.155,00 €.

Svim korisnicima upućujemo iskrene čestitke!

Vaš DKE – Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr