23/12/2021

Hrvatska i MEDIA 2021.

DKE – Ured MEDIA Hrvatske završava 2021. godinu s ukupno 26 realiziranih događanja koje je organizirao samostalno ili u suradnji s drugim Uredima MEDIA, Europskom komisijom, festivalima te drugim organizacijama.

Dodatne informacije

DKE – Ured MEDIA Hrvatske završava 2021. godinu s ukupno 26 realiziranih događanja koje je organizirao samostalno ili u suradnji s drugim Uredima MEDIA, Europskom komisijom, festivalima te drugim organizacijama. 

Iako je pravni okvir za novi Potprogram MEDIA Programa Kreativna Europa za razdoblje 2021. – 2027. usvojen je tek u lipnju 2021. te je objava rezultata odgođena do početka 2022. godine, DKE – Ured MEDIA Hrvatske u sklopu planiranih i realiziranih aktivnosti stavio je naglasak na one koje su vezane uz: 

1) promidžbu hrvatskih rezultata u sedmogodišnjem razdoblju 2014. – 2020.

2) događanja koja se odnose na jačanje vidljivosti uspješnih hrvatskih primjera u kontekstu Potprograma MEDIA unutar i izvan Hrvatske

3) zajednička i suradnička događanja koja se odnose na razmjenu znanja s drugim uredima MEDIA te

4) promidžbu vezanu uz 30 godina postojanja Potprograma MEDIA.

Uz navedene aktivnosti, a nakon objave poziva Izvršne agencije za obrazovanje i kulturu, hrvatski Ured MEDIA je također organizirao događanja i info dane vezane uz usvajanje novog Potprograma MEDIA Programa Kreativna Europa i objavu novih (17) poziva. 

Koristimo priliku zahvaliti svim kolegama i hrvatskim korisnicima koji vjerno prate aktivnosti DKE — Ureda MEDIA Hrvatske, dijele naš entuzijazam u pogledu života i budućnosti europskog filma te predano rade na unapređenju hrvatske kinematografije. 

Nadamo se da će hrvatski korisnici jednako uspješno nastaviti i u 2022. godini, koju s veseljem iščekujemo!

Do tada, uživajte u videu „Croatia & MEDIA 2021 – A Year in Motion“ u sklopu kojeg se prisjećamo 2021. i hrvatskih uspješnica!

Vaš DKE - Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
[email protected]