30/05/2019

FILM SHUKA ‒ prvo izdanje filmsko-televizijskog sajma u okviru 16. Međunarodnog filmskog festivala Golden Apricot u Erevanu

U razdoblju od 10. do 12. srpnja o. g. kao segment 16. izdanja Međunarodnog filmskog festivala Golden Apricot u Erevanu, Armeniji, održava se prvo izdanje filmsko-televizijskog sajma FILM SHUKA u suradnji sa sajmom World Content iz Moskve, Rusije.

Rok prijave za sudjelovanje: 15. lipnja 2019.

Radi se o jedinstvenom mjestu okupljanja producenata, urednika televizijskih programa, prodajnih zastupnika te distributera iz regije Kavkaza i ostatka svijeta. Prijava za sudjelovanje podrazumijeva registraciju, odnosno zakup štanda (postoje tri mogućnosti).

Sudjelovanje na sajmu uključuje sljedeće stavke:

  • akreditaciju za Festival
  • neograničen pristup filmovima koji su dijelom festivalskog programa
  • posebne festivalske cijene partnerskih hotela
  • pozivnice na festivalska događanja
  • organizirano vođenje po lokacijama za snimanja u zemlji bogatoj povijesnim građevinama i iznimnim prirodnim ljepotama.

Ljubazno vas molimo da se u pogledu svih dodatnih informacija obratite organizatorima sajma: ananyan.mane@gmail.com i expo@gaiff.am.Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr