06/10/2020

EUROVOD PRO alat za filmske profesionalce!

EUROVOD PRO jedinstveni je alat za filmske profesionalce namijenjen online korištenju s mogućnostima umrežavanja, stvaranja suradnji, usavršavanja, prezentacija studija slučaja, dijeljenja informacija, edukacije, zapošljavanja i potpotre VoD industriji.

Dodatne informacije

EUROVOD je europsko udruženje video na zahtjev (VoD) platformi specijaliziranih za art-house, nezavisnu i europsku kinematografiju. Udruženje nekoliko predstavnika europske VoD mreže osnovalo je EUROVOD 2010. godine radi promicanja kulturne različitosti i upotrebe VoD platformi kao legalnog kanala distribucije audiovizualnog sadržaja.

Glavni ciljevi udruženja EUROVOD su umrežavanje i usporedba rezultata, poticanje konkurentnosti, informiranje i promocija VoD poslovanja u Europi i predstavljanje rada na međunarodnoj razini. Promicanjem VoD platformi putem udruženja EUROVOD štite se autori, kvaliteta i raznolikost europske filmske produkcije. Ove je godine predstavljen novi projekt EUROVOD PRO u sklopu drugog izdanja VoD Market Day koji organizira Međunarodni filmski festival u Veneciji potpomognut sredstvima Potprograma MEDIA.

EUROVOD PRO jedinstveni je alat za filmske profesionalce namijenjen online korištenju s mogućnostima umrežavanja, stvaranja suradnji, usavršavanja, prezentacija studija slučaja, dijeljenja informacija, edukacije, zapošljavanja i potpore VoD industriji. Prijava na EUROVOD PRO idealna je prilika za međusobno povezivanje profesionalaca i tvrtki iz kreativnih i kulturnih industrija. Godišnjom pretplatom na EUROVOD PRO vlasnici profila imaju uvid u bazu podataka audiovizualne i video na zahtjev (VoD) industrije uz opciju pretraživanja informacija, kao i mogućnost prezentacije vlastitog rada, projekata i povezivanja s drugim profesionalcima za potrebe razvoja projekata. Kontinuirane vijesti upotpunjene blogom s temama iz VoD sektora, programi usavršavanja, analize stanja na tržištu, korištenje ekskluzivnog alata za istraživanje podataka o nositeljima prava, dobavljačima titlova samo su neke od usluga koje EUROVOD PRO može osigurati.

Korištenje usluge EUROVOD PRO moguće je od 16. listopada 2020. godine, a rana registracija moguća je i prije službenog pokretanja platforme. Pomoću rane prijave korisnici mogu isprobati besplatnu probnu verziju programa.

Besplatna verzija programa nudi mogućnost ekskluzivnog preuzimanja izvještaja EUROVOD 2020., pristup kontaktima svih članova i partnera udruženja EUROVOD, pregled programa europskih VoD susreta za 2020. godinu i uvid u kontakte polaznika. Sam projekt predstavlja online izdanje te produžetak mreže European VoD Meeting i inicijative VoD Market Day.

Korisnici koji se registriraju prije 16. listopada dobit će kod za dvotjedno korištenje besplatne verzije programa. Prijave ostvarene između 16. listopada i 31. studenoga 2020. ostvaruju popust “Home Office Promo“ od 50%, a cijena godišnje pretplate iznosit će 100 €. Godišnja pretplata ostvarena u 2021. godini iznosi 200 €.

Vaš DKE - Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr