22/11/2019

Europski filmski sajam 2020.

Potpora MEDIA Umbrella Stands omogućuje novim tvrtkama, kao i tvrtkama iz zemalja niskog i srednjeg produkcijskog kapaciteta, sudjelovanje na nekim od najvećih audiovizualnih sajmova.

Europski filmski sajam (European Film Market) događanje je koje se već trideset godina odvija u okviru berlinskog filmskog festivala te ima ugled jednog od najvećih i najznačajnijih audiovizualnih sajmova u Europi. Potpora MEDIA Umbrella Stands omogućuje novim tvrtkama, kao i tvrtkama iz zemalja niskog i srednjeg produkcijskog kapaciteta, sudjelovanje na ovom prestižnom sajmu.

Kao nezaobilazno mjesto susreta profesionalaca za vrijeme trajanja filmskog festivala u Berlinu, Europski filmski sajam svake godine okupi 9000 izlagača, a u okviru potpore MEDIA Umbrella Stands ugosti i 130 tvrtki iz zemalja niskog i srednjeg produkcijskog kapaciteta. Prijaviteljima je omogućeno predstavljanje na štandu te promoviranje različitih usluga i aktivnosti.

Ciljani su prijavitelji europski profesionalci koji zastupaju male i srednje europske nezavisne tvrtke sa snažnim europskim sadržajem. Potpora će pridonijeti povećanju mogućnosti njihova međunarodnog djelovanja i suradnje.

Sudjelovanjem na sajmu ne osigurava se festivalska akreditacija. Broj je mjesta ograničen.

Registracija se obavlja putem službene stranice media-stands.eu, a rok je prijave 12. siječnja 2020.

Poveznica za prijavu

Vaš DKE ‒ Ured MEDIA Hrvatske!Kreativna_europa_media Havc Ministarstvo_kulture Euroimages Efp Obs Europa_cinemas


Potprogram MEDIA

Potprogram MEDIA Europske unije, namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, omogućuje potporu europskim filmašima u razvoju novih filmova, traženju partnera i pronalasku publike izvan nacionalnih granica. Njegovim sustavima pružanja financijskih sredstava olakšano je sufinanciranje filmova manjih producentskih tvrtki, koje se najčešće susreću s poteškoćama u pronalaženju novih izvora financiranja. Potprogram MEDIA također podupire razvoj i distribuciju tisuću filmova godišnje, uključujući među inima igrane i dokumentarne filmove, televizijske dramske serije i nove medijske vrste.

DESK KREATIVNE EUROPE – URED MEDIA HRVATSKE

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA, koji djeluje u sklopu Hrvatskoga audiovizualnog centra, radi na promidžbi i širenju informacija o Potprogramu Europske unije MEDIA, što je namijenjen razvoju i unapređenju europske audiovizualne industrije.

DKE – Ured MEDIA blisko surađuje s Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) te pruža savjetodavnu pomoć svima onima koji žele sudjelovati u Potprogramu MEDIA i njegovim aktivnostima kao što su stručno usavršavanje, razvoj projekata, razvoj publike, distribucija, festivali i pristup tržištima.

Kontakt

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA
Martina Petrović, voditeljica

tel. +385 1 465 5434
faks +385 1 465 5442
martina.petrovic@mediadesk.hr